SOS Events investeert mee in nieuwe uitkijktoren Veluwe

Geplaatst op vrijdag 2 december 2016


Mede dankzij SOS Events wordt de oude uitkijktoren op de zandverstuiving in Kootwijk vervangen. "Het Kootwijkerzand op de Veluwe is de grootste levende zandverstuiving van West-Europa en daar mogen we best wel trots op zijn", aldus Erik Kroon (eigenaar van SOS Events).

De samenwerking tussen Kroon en Staatsbosbeheer, de eigenaar van de grond en de toren, is uniek in Nederland. De evenementen die Kroon met SOS Events organiseert, bedrijfsuitjes en teambuilding, vinden namelijk vaak midden in de natuur plaats waarbij strakke natuurregels gelden. De instructeurs van de activiteiten zijn hierdoor ook een beetje de ogen in het gebied van Staatsbosbeheer. Wanneer er iets opmerkelijks of illegaals gebeurt wordt dit direct doorgegeven aan de beheerder. Dankzij de samenwerking heeft SOS Events op bepaalde plekken op de Veluwe exclusiviteit voor zijn activiteiten, wat een meerwaarde oplevert.

Met de komst van een nieuwe uitkijktoren ziet SOS Events dan ook een droom in vervulling gaan. "Deze plek is uniek met het uitzicht over de zandverstuiving en op de kathedraal van Radio Kootwijk."

Lees hier meer over de nieuwe Uitkijktoren op de zandverstuiving in Kootwijk.

Delen via: