Staverden, te klein om te bezoeken?

Geplaatst op woensdag 22 november 2017


Staverden is het kleinste stadje van de Nederland. Ondanks dat Staverden het kleinste stadje is, betekent dit niet dat er nauwelijks iets moois te vinden is. Hier vind je namelijk Landgoed Staverden, een indrukwekkend kasteel met prachtige tuinen. Wanneer je hier binnen treedt kom je terecht in een wereld van rust, geschiedenis, klasse en stijl.

Vanaf de VeluweSpecialist is er de mogelijkheid om met verschillende vervoersmiddelen een route te rijden waarin je Staverden aan doet. Zo kan je ervoor kiezen om met een elektrische fiets, 7-versnellingenfiets, loopfiets, E-step, Twizy of Mini Cooper de prachtige natuur van de Veluwe en het kleinste stadje Staverden te ontdekken. Perfect voor bijvoorbeeld een vriendenuitje, gezinsuitje of familiedag.

De route naar Staverden brengt je door de prachtige bossen van de Veluwe. Aangekomen in Staverden moet je zeker een bezoek brengen aan het kasteel en de mooie tuinen. In de tuinen kom je een bijzondere diersoort tegen, namelijk witte pauwen. Voor wat drinken en wat lekkers heeft Landgoed Staverden een sfeervolle brasserie. Bij mooi weer is het heerlijk vertoeven op het terras van Brasserie Staverden. In de Terras Top 100 is dit terras onderscheiden met de titel: het beste terras van Nederland.

Na een verfrissend drankje, heerlijk gebakje en een mooie wandeling door de tuinen kan met een goed gevoel de route over de Veluwe weer vervolgd worden. Dat kleine stadje was zeker de moeite waard om te bezoeken! Het is dus ook niet voor niets dat Landgoed Staverden bijna altijd wordt opgenomen in de vele leuke fietsroutes over de Veluwe.

Na je bezoek aan Staverden helemaal verkocht? Bij Landgoed Staverden heb je ook de mogelijkheid om te vergaderen, trouwen, dineren en feesten & partijen te houden.

Delen via: